بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Khamis, Oktober 16, 2014

Pengalaman Di Universal Studio Singapore (USS)

Assalamualaikum & salam sejahtera serta selamat tengahari... Jarang update blog waktu tengahari macam ni. Hehe..

Bukan apa, tetiba teringat kenangan di USS beberapa bulan lepas. Best.... Sekejap je masa berlalu. Benda best mcm tu rasa cepat pula meninggalkan kita. Biasalah, nak kita terus ke depan mencari lagi sesuatu yg mampu menggembirakan hati nurani ni. Bila dah terus jauh dgn kenangan indah lalu, maka kena fokus utk mencipta kenangan indah lain pula. InshaAllah...

19 Mei 2014, 11.25 pagi...
Alhamdulillah. Berpeluang menjejakkan kaki ke sini ketika ke Singapura sempena event besar Herbalife yg dinamakan Extravaganza. Event yg mengumpulkan seluruh distributor Herbalife dari Asia Pasifik. Tapi post ni bukan nak cerita tentang Extravaganza, cuma kalau tak kerana Herbalife, tak tahu bila boleh sampai sini. Huhu...

Im here!!! Hahaha.... Jalan pintu masuk USS.... Style London gitu. Haha.
Tempat ni memang besar. Dapat jumpa kostum macam-macam yg kita pernah tengok dalam tv lagi-lagi zaman kecil-kecil lewat 90-an dulu. Cakap banyak tak guna. Biar gambar berbicara. Hahaha...

Zaujah (waktu ni tunang lagi) pun ada. Sbb dia pun join rombongan Extravaganza ni...
Ololololo... Mucuk mucuk mucuk... Bulatnyeeeeeee dia, Hahaha
The Mummy..... At USS.
Masuk USS ni wajib try The Mummy. MashaAllah. Seram beb. Naik roller coaster yg laju giler dalam gelap, tiba-tiba ada mumia, api, tengkorak, bau busuk. Kejap-kejap roller coaster yg kita naik ni mcm jatuh mengejut. Memang best. Tiket masuk USS ni rasanya RM180 tak silap. Mainlah & masuklah semua tempat sampai puas. Huhuhu...

Transformers The Ride...
Yang ni pun boleh tahan best. Tak sure 3D ke 4D ke atau berapa D. Hehe.. Tapi memang real. Konon-konon kita dalam sebuah Jeep di tengah-tengah bandar tempat Transformers ni berlawan dengan penjahat. Pernah peluru torpedo tu nak sampai kat muka ni, lepas tu tak jadi. Tapi dapat rasa bara panas dari peluru tu. Berbaloi beratur 60 minit. Yela, kita tiket biasa. Nak cepat, bayar tiket express. Selamba dapat potong Q. Pintu masuk pun belah lain. Hehe. Semua check point macam tu.

Hehehe.... Jalan-jalan sampai haus tapak kasut,
Arghhhhh... Tulun... Tulun....

Rehat seketika bersama HERBALIFE

Favourite kartun sekitar 1998-1999.... Mengimbau kenangan.

Tersilap Movie daa...
Gambar atas ni paling tak boleh blah. Mula2 nampak terus nak posing style Jack & Rose dalam movie Titanic. Sebab kapal besar tu ingatkan replika Titanic. Tapi bila pergi nak masuk dalam rupa2nya kapal kartun Madagascar,,,, Arghhhh... *(^&%&^$^%#$&*(&(*..... (maki dalam hati... Hahaha).

InshaAllah, jika berkemsempatan saya akan datang sini lagi. Mungkin bawa anak-anak. Cewwahhh.... Hehehe. Lagipun rasa banyak lagi tak sempat masuk hari tu. Selebihnya gambar di FB saya. Boleh check sini:
https://www.facebook.com/AmirSauti/media_set?set=a.781751488521834.1073741831.100000609698046&type=3

I AM NOT PERFECT
BUT
I AM LIMITED EDITION
Wassalam....

Untuk pertanyaan mengenai HERBALIFE, boleh whatsapp saya di 011-19446546... :-)

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..