بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Jumaat, Jun 21, 2013

Herbalife Spectacular 2013

Spectacular pertama yg aku hadiri. Spectacular ni sebenarnya lebih kurang perjumpaan distributor Herbalife dari seluruh Malaysia. Oleh kerana ini yg pertama kali bagiku, amat kagumlah apabila menyaksikan 15,000 orang boleh hadir acara ni. Masa tu aku terfikir, wow!!! Kompeni apa yang boleh mengumpulkan 15,000 orang ni. Lagi buat aku teruja, bukan buat  kat dewan tapi Stadium Putra Bukit Jalil. MashaAllah...


Sedang memenuhi stadium..
Di sini mata aku terbuka. Melihat peluang Herbalife dengan lebih besar. Betapa kukuhnya Herbalife yang sudah selama 33 tahun ini. Jika Herbalife tidak memberi apa-apa kepada manusia yg hadir ini, mustahil ia mampu mengumpulkan seramai ini manusia. Mendengar banyak kisah di Spectacular ni. 

Qualified party with Shiela Amzah
Hehehe... Senyum Shiela dapat bergambar dgn aku..

Team Amir Sauti yang ke Spectacular... Tahniah semua! 
Spectacular adalah acara permulaan setiap tahun. Mungkinkah anda orang yang bakal memenuhi stadium untuk Spectacular seterusnya pada 2014 nanti? Hehe... Berminat nak lihat peluang di herbalife? Hubungi saya 011-19446546.

Banyak lagi gambar Spectacular ni. Macam biasa, log in FB dan klik

Jumpa anda di Spectacular 2014!!! Hehehe :)

Zero to Hero Padang, Indonesia 2012

Dah masuk tahun 2013.. Tapi masih nak catatkan kenangan 2012. Pengalaman pertama kali menjejakkan kaki ke negara Indonesia. maka sampailah aku ke Padang Sumatera Barat, Indonesia. Wahhhh gitu... Alhamdulillah. Satu lagi nikmat Allah bagi dalam perjalanan hidup ni pada 4-9 Oktober 2012.

Landing kat Minangkabau International Airport
Bersama Upline Herbalife Alimin Aliff
Mula-mula sampai, aku bingung. Tak faham langsung bahasa mereka ni. Aku fikir, ini tak sama macam dalam sinetron. Haha.. Rupa2nya, mereka guna dialet Negeri Sembilan.. Laa, 1 keturunan Negeri Sembilan dgn Sumatera Barat ni. Pelajaran pertama. :-)

Haa.... NASI PADANG!!! Wajib rasa...

Dulu pernah dengar je Nasi Padang ni. Langsung tak pernah tengok apatah lagi rasa walaupun ada copy kat Malaysia.. Bertuahnya rasa, terus dapat makan yang original. Fuhhh... Dasyat. nak pecah perut... Tujuan ke Padang ni sebenarnya adalah untuk menyertai satu acara besar Herbalife kat sana iaitu Zero2Hero. Memang luar biasa acara ni. Tengok ramai orang ubah hidup melalui Herbalife tak kira dari segi kesihatan mahupun kewangan.

Masa ni baru turun 10kg.. Berat 120kg lagi.. Hehe
 Best lagi, kat sini jugalah recognition pertamaku dalam Herbalife ni iaitu sebagai SUPERVISOR.


Waktu itu recognition oleh seorang GET Team dari Indonesia. Maka bermulalah perjalanan dalam Herbalife ni. Aku terfikir, kalau tak join Herbalife bila agaknya aku boleh sampai ke Indonesia. Aku mula jatuh cinta pada 1 hobi baru iaitu TRAVEL... Nak travel kena ada kebebasan kewangan dan masa. Aku yakin, semua itu ada dalam Herbalife. 

Banyak lagi gambar ke Padang ni. Nak tengok? Log in Facebook dan klik link ni 

Hidup perlukan perubahan. Kenapa tidak bermula dari sekarang. Anda mencari peluang lebih baik dalam hidup daripada sebelum ni? Hubungi saya, kita buat satu temujanji. Bagi saya 30 minit untuk cuba fahamkan pada anda. Tapi dengan sayarat, buang ego. Hehe. TQ :)



Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..