بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Jumaat, Jun 21, 2013

Zero to Hero Padang, Indonesia 2012

Dah masuk tahun 2013.. Tapi masih nak catatkan kenangan 2012. Pengalaman pertama kali menjejakkan kaki ke negara Indonesia. maka sampailah aku ke Padang Sumatera Barat, Indonesia. Wahhhh gitu... Alhamdulillah. Satu lagi nikmat Allah bagi dalam perjalanan hidup ni pada 4-9 Oktober 2012.

Landing kat Minangkabau International Airport
Bersama Upline Herbalife Alimin Aliff
Mula-mula sampai, aku bingung. Tak faham langsung bahasa mereka ni. Aku fikir, ini tak sama macam dalam sinetron. Haha.. Rupa2nya, mereka guna dialet Negeri Sembilan.. Laa, 1 keturunan Negeri Sembilan dgn Sumatera Barat ni. Pelajaran pertama. :-)

Haa.... NASI PADANG!!! Wajib rasa...

Dulu pernah dengar je Nasi Padang ni. Langsung tak pernah tengok apatah lagi rasa walaupun ada copy kat Malaysia.. Bertuahnya rasa, terus dapat makan yang original. Fuhhh... Dasyat. nak pecah perut... Tujuan ke Padang ni sebenarnya adalah untuk menyertai satu acara besar Herbalife kat sana iaitu Zero2Hero. Memang luar biasa acara ni. Tengok ramai orang ubah hidup melalui Herbalife tak kira dari segi kesihatan mahupun kewangan.

Masa ni baru turun 10kg.. Berat 120kg lagi.. Hehe
 Best lagi, kat sini jugalah recognition pertamaku dalam Herbalife ni iaitu sebagai SUPERVISOR.


Waktu itu recognition oleh seorang GET Team dari Indonesia. Maka bermulalah perjalanan dalam Herbalife ni. Aku terfikir, kalau tak join Herbalife bila agaknya aku boleh sampai ke Indonesia. Aku mula jatuh cinta pada 1 hobi baru iaitu TRAVEL... Nak travel kena ada kebebasan kewangan dan masa. Aku yakin, semua itu ada dalam Herbalife. 

Banyak lagi gambar ke Padang ni. Nak tengok? Log in Facebook dan klik link ni 

Hidup perlukan perubahan. Kenapa tidak bermula dari sekarang. Anda mencari peluang lebih baik dalam hidup daripada sebelum ni? Hubungi saya, kita buat satu temujanji. Bagi saya 30 minit untuk cuba fahamkan pada anda. Tapi dengan sayarat, buang ego. Hehe. TQ :)



Tiada ulasan:

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..