بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Ahad, April 10, 2011

Ekspedisi Khalifah Siri 1.. KMI UiTM KT.

Salam sejahtera. Alhamdulillah. Masih diberi kekuatan oleh Allah s.w.t utk terus meng'update' blog ini. Hehe.. kali ni nak cerita pasal benda yg agak seronok. Ekspedisi khalifah? haa.. Inilah satu2nya program yg berunsur luaran atau melibatkan kekuatan fizikal yg dianjurkan oleh Kelab Minda Islam UiTM KT. Biasanya kitorang buat ceramah je. Program kali ini membuktikan bahawa kehidupan Islamic tidak sempit, tidak terlalu tertutup. Lokasi utk siri pertama ni adalah Bukit Cendering. Belakang kampus ni je. Okla tu sebagai permulaan. Pengarah program, Aziezul Haqiem. Biro Tugas2 Khas dan Sukan KMI. Bertolak seawal 8.30 pagi. Mula2 aku kena jaga check point 1. Sesi takruf la lebih kurang, Lepas tu ntah macam mana awal2 lagi aku tinggal check point tu utk sama2 ikut group 1 naik bukit. Ya Allah, hampir 3 tahun aku tinggalkan dunia lasak ni. Last zaman2 aktif Pengakap dulu. Tapi syukur, walaupun sempot giler, sampai jugak aku akhirnya.. Hahaha... Masa naik bukit ni, peserta dinasihatkan agar betulkan niat. Bukan utk tunjuk siapa hebat, bukan utk uji ketahanan fizikal kita, tapi utk sama2 melihat dan menghayati keindahan alam semula jadi ciptaan Ilahi.. :-)

Di puncak Bukit Cendering... hu3
Berhenti rehat kat checkpoint 4...
Ada anak sungai.. hehe.. Mana ibunya?
Semua gambar aku sorang je laki. Mana yg lain? haih... 
Alhamdulillah... Turun bukit dapat nasik.
Ayam tumis kot. Dah tak sempat nak basuh
tepung, bedal nasik dlu. hu3
Part last sebelum balik, aku dilempar tepung oleh fasi lain.. Argh!! habis satu badan. Tapi memang best.. Masa riadah kena sporting semua. Baru enjoy! hehe.. Nantikan Ekspedisi Khalifah siri 2 dan seterusnya dilokasi yg lebih mencabar. InsyaAllah... :-)

2 ulasan:

tyaa berkata...

salam..kenapa ko jadi ikan duyung kat gambar atas tu.. huhu

Amir Sauti berkata...

Hahaha.. Mesti ko dengki kan? He3.. saje posing sambil rehat (baring). Penat kot naik bukit nih.. sempot2. hu3

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..