بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Ahad, Januari 30, 2011

Penutup 2010, Sebagai OC Minggu Destini Siwa UiTMKT

 Assalamualaikum.. Allahuakbar. Maaf buat semua follower blog ni. Apa kabor kawan2? hehe.. Dah lebih sbulan blog ini tak di update. Memang betol2 sbuk. nanti aku update satu persatu. Skrg dh nk bulan 2 2011, p bru nak citer sal penutup 2010. haha.. ntah pape. Dalam cuti sem bulan 12 2010, aku mnerima pnggilan dari en Azrol salah seorang staf HEP UiTM KT. Agak trkejut prtnyaan beliau iaitu, 'Amir, awok buleh jdi OC (pembantu orientasi la lebih kurang) utk intake ni? Ke ade kije lain doh?'.. aku senyap 3 saat. Lalu dgn excitednye aku jwab, 'bereh!!!!'.. haha.. suke woo.. cuti yg membosankan mse tu terisi jugak. en Azrol pun suruh aku masuk kolej pada 21/12/2010 sbelum bertolak ke Anggulia Beach resort keesokannya. Anggulia lagi?? klau anda perasan, genap sebulan sebelum tu aku dh ke resort tu. Tgk post kat bawah sikit. Kem patriotik tu. Kat Anggulia la. Tp xpelah, janji jadi OC. huhu.. Kat Anggulia tu aku duk 3 hari 2 malam bersama dengan OC2 UiTM Dungun jugak. Habis persediaan tu, balik kolej semula lakukan persiapan. Packing dokumen2 utk bagi kat pelajar baru nanti. MDS kali ni agak panjang iaitu selama 7 hari. Tp agak best sbab MDS kali ni lain berbanding zaman aku dan sebelumnya. Ini kerana oc2 xde nak marah2. Apa2 hal slow talk dgn dorang. Yeah!!! itu lah sepatutnya. Kerana marah2 ni meninggalkan kesan negatif sperti junior dendam dgn senior, sukar utk menjalinkan ukhuwah, dan byk lagi lah. Orang akan hrmat kita apabila kita menampakkan penghormatan kita pada mereka.. So aku kira 7 hari MDS tu lancar. Pelajar baru ni mula patah tengkok apabila dgr ceramah. hahaha.. same la mase aku dlm MDS dulu pun. Tp bestnye MDS kali ni ada sukaneka.. huhuhu. Slot sukaneka tu sgt bermakna bagi semua oc dan pelajar baru. Kami same2 enjoy dalam lumpur tgh pdang.. haha.. Alamak! terlupa.. Setiap oc MDS ni ada nama panggilannya tersendiri tidak menggunakan nama sebenar. Apa nama aku erk? Dalam MDS ni aku guna nama ABANG NEMO selaku biro kerohanian.. Sebab apa? sbb aku perasan cute mcm nemo. hak3.. xde lah. Sebab aku suke tgk nemo.. Comel.. :-)

MDS ni sgt bermakne kerana telah buat aku rapat dgn akak2 & abg2 senior cam kaknik, kak mun, kak siti, angoh, kacak, & ramai lagi lah. mmg best giler. Tp belum sempat MDS kami terpakse berpisah dgn angoh dan kaknik sebab mereka kena lapor diri utk praktikal kat tmpat masing2.. rindu dorang. huhuhu.. Angoh, mung keje sgt professional. hehe..

Inilah aku, abg nemo.. biro kerohanian.
Sesuai ke? Err.. hahaha
Barisan oc.. posing sebelum post mortem. hehe
Kalau nak kenal.. Belah kiri ni Sayyid pengarah, dan
 Angah Timb. pengarah. Dorang same2 masuk air.
Kak ain dgn Kacak kat belakang tu pun nak msuk jgk.
huhuhu....
Barisan oc siswi, kcuali wadi yg sesat kat belakang tu.
Eh, budak tu pun ade? suke3..
hahaha.. ngade2 aku nih.
Padan muke.. hahahaha
Sukaneka.. Best. huhuhu
 Ikutkan hati nak upload byk lagi gmbar. Tapi blog aku ni aku create bukan utk MDS saje. Hahaha.. MDS ni aku bukan enjoy2 je. Byk yg aku blaja.. Nak handle program, nak meeting, buat post mortem, dan byk lagi lah tntang pngurusan. Buat pelajar UiTM KT, isi lah borang utk jadi oc. Daripada lepak je cuti sem tu, baik cri smething yg brfaedah ni. Sekian dulu, wassalam... :-)

8 ulasan:

shahrul berkata...

huhu... hbat gop mung mir... pndai main blog2 nih... ak dop pro pun mir... supow ghama2 ja la.. tak dop spesel2....
tak dop hok mustahil dalam nok owg suke kite.. yg pling pnting, klaw nak owg suke kite..

LAYAN ORG, SEBAGAIMANA KITE NAK OWG LAYAN KITE.....
ni yg pnting...

bnyk ragam owg ni...
ak mir, dop la hbat... tp hensem jah.. cume ak wat kerje mcam ak oyak kat atas...

n kene ingat mir,
arwah papa ak ad pesan, n ak sntiase pegang...
bkn sume owg akn suke kite... n ak mngaku, bkn sume owg kat sesuatu tmpat tu suke ak... ad yg bnci n mluat ngan ak.... sbb kite bkn sempurna, bkn bleh puaskan hati sume owg... tp kite kene ingat.. walaupun dieowg bnci kite.... tp,jgan kite mmbenci blik owg tu... jngan kite ignore je mcam tu... sbb mngkin die bnci kite sbb slah kite gak.. so cermin diri dahulu... n try berusaha utk dpatkan sramai owg syg kite... insyaAllah... kite disukai n disenangi ramai....

S.A.B.A.H berkata...

Assalamualaikum amir,tahniah jd OC @ PMDS utk MDS kali ini... gud luck for stdy & also ur clubs =)

Amir Sauti berkata...

S.A.B.A.H: Trima kasih.. wish luck to you to0... :-)
Shahrul a.k.a Angoh: Me ksih ats nsihat mung.. btol doh. Sdang kan nabi pun ada msuh, apatah lagi kite. Aku x pernah bangge dgn jwatan. Biarlah org nilai hasil kerja kite. bukn pd title or name. Pape aku wat, aku nok sume dpat manfaat. Sbg cntoh dikir brat. Bia stdent2 ni ade pngisian wktu lapang mreka agar x trjebak ke kancah ngatif. Dan aku hrap mg slalu follow up aku utk bg nsihat dan pndangan. Aku dpt rse ksesuaian mg pd aku. Same2 tolol, same2 nakal, but we work for smething that valued to others. insyaAllah..

shahrul berkata...

mu kecek mace mu nok kak ku kow mir?? jnge mir.. kto sejenis....

haha.. biar je oghe hok nak jadi musuh kito tuh... jgan ambik hati, klaw dop, mu jadi sakit hati... biar je die sakit ati sowg.... btul hok mu oyak tuh... dop payoh banggo nga jawatan yg kite dpat... sbb kite bkn dpat nama.. tp kite dpat beban n tanggungjawab yg perlu kite control n jayakan... so kite nekad, utk wat yg tarbaik tanggungjawab kite....

ak dop tolol mir.. mung soghe jah.. haha...

Amir Sauti berkata...

Hahaha.. koya mung angoh.. Dh la tolol dop ngaku. wat snyap jah... xpo, aku pehe. Prancangan mg bilo nok mri cendering nih? Byk crito sdap.. hahahaha

angoh berkata...

ak koya ckit2 jah.. haha...

prancange g chendering... nok cari awek la.. haha... takdop kow soghe....

g chendering, ak nok jupow saing2.. pastu nok main futsal,
pastu nok training tkwndo boh...
pastu nok tungu mu blanjow ak make.. hok ni hok peting...

neko_nik berkata...

amir...kak nik pun ...copy paste ayat angoh deh...:D

Amir Sauti berkata...

Kak nik copy ayat angoh? Xkan nok cri awek jgk.. jgn kak nik.. hahaha

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..