بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Ahad, Januari 30, 2011

Penutup 2010, Sebagai OC Minggu Destini Siwa UiTMKT

 Assalamualaikum.. Allahuakbar. Maaf buat semua follower blog ni. Apa kabor kawan2? hehe.. Dah lebih sbulan blog ini tak di update. Memang betol2 sbuk. nanti aku update satu persatu. Skrg dh nk bulan 2 2011, p bru nak citer sal penutup 2010. haha.. ntah pape. Dalam cuti sem bulan 12 2010, aku mnerima pnggilan dari en Azrol salah seorang staf HEP UiTM KT. Agak trkejut prtnyaan beliau iaitu, 'Amir, awok buleh jdi OC (pembantu orientasi la lebih kurang) utk intake ni? Ke ade kije lain doh?'.. aku senyap 3 saat. Lalu dgn excitednye aku jwab, 'bereh!!!!'.. haha.. suke woo.. cuti yg membosankan mse tu terisi jugak. en Azrol pun suruh aku masuk kolej pada 21/12/2010 sbelum bertolak ke Anggulia Beach resort keesokannya. Anggulia lagi?? klau anda perasan, genap sebulan sebelum tu aku dh ke resort tu. Tgk post kat bawah sikit. Kem patriotik tu. Kat Anggulia la. Tp xpelah, janji jadi OC. huhu.. Kat Anggulia tu aku duk 3 hari 2 malam bersama dengan OC2 UiTM Dungun jugak. Habis persediaan tu, balik kolej semula lakukan persiapan. Packing dokumen2 utk bagi kat pelajar baru nanti. MDS kali ni agak panjang iaitu selama 7 hari. Tp agak best sbab MDS kali ni lain berbanding zaman aku dan sebelumnya. Ini kerana oc2 xde nak marah2. Apa2 hal slow talk dgn dorang. Yeah!!! itu lah sepatutnya. Kerana marah2 ni meninggalkan kesan negatif sperti junior dendam dgn senior, sukar utk menjalinkan ukhuwah, dan byk lagi lah. Orang akan hrmat kita apabila kita menampakkan penghormatan kita pada mereka.. So aku kira 7 hari MDS tu lancar. Pelajar baru ni mula patah tengkok apabila dgr ceramah. hahaha.. same la mase aku dlm MDS dulu pun. Tp bestnye MDS kali ni ada sukaneka.. huhuhu. Slot sukaneka tu sgt bermakna bagi semua oc dan pelajar baru. Kami same2 enjoy dalam lumpur tgh pdang.. haha.. Alamak! terlupa.. Setiap oc MDS ni ada nama panggilannya tersendiri tidak menggunakan nama sebenar. Apa nama aku erk? Dalam MDS ni aku guna nama ABANG NEMO selaku biro kerohanian.. Sebab apa? sbb aku perasan cute mcm nemo. hak3.. xde lah. Sebab aku suke tgk nemo.. Comel.. :-)

MDS ni sgt bermakne kerana telah buat aku rapat dgn akak2 & abg2 senior cam kaknik, kak mun, kak siti, angoh, kacak, & ramai lagi lah. mmg best giler. Tp belum sempat MDS kami terpakse berpisah dgn angoh dan kaknik sebab mereka kena lapor diri utk praktikal kat tmpat masing2.. rindu dorang. huhuhu.. Angoh, mung keje sgt professional. hehe..

Inilah aku, abg nemo.. biro kerohanian.
Sesuai ke? Err.. hahaha
Barisan oc.. posing sebelum post mortem. hehe
Kalau nak kenal.. Belah kiri ni Sayyid pengarah, dan
 Angah Timb. pengarah. Dorang same2 masuk air.
Kak ain dgn Kacak kat belakang tu pun nak msuk jgk.
huhuhu....
Barisan oc siswi, kcuali wadi yg sesat kat belakang tu.
Eh, budak tu pun ade? suke3..
hahaha.. ngade2 aku nih.
Padan muke.. hahahaha
Sukaneka.. Best. huhuhu
 Ikutkan hati nak upload byk lagi gmbar. Tapi blog aku ni aku create bukan utk MDS saje. Hahaha.. MDS ni aku bukan enjoy2 je. Byk yg aku blaja.. Nak handle program, nak meeting, buat post mortem, dan byk lagi lah tntang pngurusan. Buat pelajar UiTM KT, isi lah borang utk jadi oc. Daripada lepak je cuti sem tu, baik cri smething yg brfaedah ni. Sekian dulu, wassalam... :-)

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..