بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Sabtu, Julai 17, 2010

Kehidupan baruku di UiTM... hehehe :-)

Assalamualaikum... wah, dh lame sgt ku x update blog ni. yela, dh smbung blaja. bkan duk makan tido je kat umah cm sbelum ni. Camne aku kt uitm ni? haaa... best la jugak. Juz Minggu Destini Siswa (MDS/orientasi) tu memang penat. Bgun pagi pkul 4, mlm tido pkul 1. Mandi mksima sempat 2x sari je. Tp itu semua pengalaman yg akan buat aku trus kental dlm mghadapi dugaan sbg mahasiswa di uitm ni. Amat mengejutkan la bg aku dlm MDS ni apabila buat pertama kalinya mengepalai doa dlm 1 mjlis sbesar itu yakni majlis perasmian MDS yg disempurnakan oleh pengarah uitm Terengganu. Anyway, jika mahu menjadi pemimpin, kita harus berani mghadapi 'kali pertama'. Itulah kata2 yg aku sematkan di hati utk meyakinkan diri dlm mningkatkan potensi peribadiku di tempat baru ini. Tamatnya MDS, maka bermulalah perjuangan sbenarku di uitm ni iaitu menuntut ilmu hingga ke peringkat ijazah sekurang-kurangnya.. insyaAllah... Sekarang aku dh kenal GPA, CGPA, & aku mesti berusaha meningkatkan kedua-duanya itu. Minggu ke-3 aku dah mulakan 1 strategi utk kembali bergiat sperti di skolah dlu. Aku mula menyiapkan kertas kerja utk mnubuhkan sebuah pasukan dikir barat di uitm ni. Ianya bukan bertujuan bg kpuasan diriku smata-mata dlm asyik dgn irama warisan ni, tp juga utk mncipta 1 landasan bagi aku brkongsi sdikit sbanyak ilmu seni ini yg aku kira antra cbang utk mnarik golongan remaja hari ini daripada mlakukan aktiviti2 yg kurang sihat.. Wlaubagaimanapun, mnurut senior2 proses pnubuhan pasukan sebegini memakan masa yg agak lama. Kebiasaannya sebulan atau lebih.. It's okay, aku akan trus mnunggu dgn harapan yg mggunung. cewaahhh... Ramai senior2 & staf pjabat skong usaha ku ini. yela, majoriti org Terengganu & Kelantan je kat ni. Jadi x asinglah dikir barat ini bg dorang. semoga ianya berjaya... UiTM kmpus Dungun dh invite join tournament dikir barat kat dorang 3 Ogos 2010 ni. Dengan bantuan Encik Zaidi, pegawai HEP uitm ni diharapkan dpatlah join tournament tu. InsyaAllah... :-)

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..