بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Sabtu, November 13, 2010

Peperiksaan Akhir Semester 1

Assalamualaikum semua!!!! Wah, lame sgt x update blog ni. Lebih kurang sebulan.. Ye la, dlm tempoh tu aku tgh final. Memang sibuk nk update2 blog ni. Alhamdulillah, sekarang dh berada kat rumah memulakan cuti semester pertama aku sbg mahasiswa sejati UiTM Kampus Kuala Terengganu (Cendering)... Scara zahirnya tergambar ukiran senyuman pada wajah manis aku ni (perasan jap.. hihi) tp hati menangis siapa yg thu.. Bercakap mengenai paper2 yg aku hadapi masa final baru2 ni, hmm... Paper2 berikut adalah Business Math (MAT112), Akaun (ACC106), English (BEL120), Management (MGT162), & agama (CTU101).. Final ni start 27 Oktober  hingga 11 November 2010. Mula2 jawab CTU101, agak confident la. Sebelum terlupa, manis sungguh kenangan peperiksaan akhir pertama aku ni. Kad matrik ku dirampas oleh HEA sebab rambut panjang.. Huwaaaa, habis exam je terus pergi kedai gunting rambut. Berkecai harapan nak rambut mcm Farid Kamil. Cewaahhhh... hihihi... Lepas tu BEL120, rasa sedap hati sikit. Next paper, ACC106.. Sempot dh rasanya dada ni slow2. Lepas tu MAT112. Aduhhh, sah tidak sperti yg kuharapkan. Agak sukar. Hati kecil dh mula givap. Paper last dlm jdual aku MGT162. Fakta?? Hmm.. habis r.. Aku sah2 x berani ckap pointer anugerah dekan. Hanya mampu berdoa. Kalau mencecah 3.0 tu pun syukur sgt2.. Ya Allah bantulah hamba-Mu ini... Makin nak habis final, makin kuyu mata ni nak menonton buku, makin berat tangan mencapai soalan2 past year utk diulangkaji. Haih... Bukan berdoa, namun hati x dapat menafikan sesuatu yg mengecewakan akan aku hadapi. Harap masih berpeluang belajar kat UiTM ni lagi. Menyesal.. Nak belajar betul2 dh. Pe nak jadi la aku ni. SEORANG PEMIMPIN HARUS BERILMU... Moga lepas ni dikurniakan Allah azam & tekad yg jitu utk aku terus berusaha.. Aku kena ingat, sebagai lelaki alaf baru ni, aku mesti memiliki segulung ijazah sekurang-kurangnya.. Hmm...Amin...

Tiada ulasan:

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..