بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Pengikut

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah :-)

Selasa, Mei 04, 2010

Interview UiTM...

7 April 2010.. keputusan bagi temuduga program UPU dikeluarkan.. bila aku check, keluar la name aku utk temuduga course seni lukis & seni reka di UiTM kampus Kuala Terengganu.

10 April 2010.. aku pun pergilah. hari ni pergi sorang2 je sbb parents cbuk.. huk3. temuduga tu pukul 2.00 ptg. tp aku pegi pukul 12 tghari lagi sbb aku x kenal tempat tu. x pernah dengar pun lagi UiTM kt Kuala Terengganu.. last2 dengan tunjuk ajar kawan2 facebook, & prtanyaan aku kt warung2 area Cendering tu, jumpa la jugak. rupa2nye dekat PUSPAKOM.. aku nak masuk, tp security guard halang kete aku. dye ckp x boleh masuk.. kete parking luar. tp baiknye dye, dye tunjuk kt aku di mane patut aku parking kete yg dkat dengan blok fakulti aku nak temuduga tuh. aku pun cari la bilik temuduga. punye la lame pusing2 dlm UiTM tu, rupe2nye blok tepi aku parking tu je tempat temuduga. aduhhh.. x padan tgh panas2 terik nih.. fuhhh.. bila dh konpem tempat, aku keluar balik utk gi makan tghari, smbhyg zohor, & rehat2 tepi pantai cendering.. huhuhu... pukul 1.30 aku pun pegi smula UiTM tu. ramai la datang lewat. sepatutnya pukul 2.00 start, trpakse tunda 2.45.. aduhh.. mula2 masuk bilik seni lukis, & panel suruh semua calon lukis objek yg trsusun rapi di depan iaitu himpunan pasu, bunga, kerusi, & penyembur kebakaran.. masa diberikan adalah 1 jam. selesai lukis objek2 td, sehelai kertas di hulurkan kpd setiap calon. dekat kertas tu ada 6 garisan2 yang separuh siap. tugas calon smbung & lakarkan garisan2 trsebut menggunakan kreativiti masing2 agar trbentuk mnjadi objek yg ada di atas muka bumi ni. yang tu buat selama 20 minit.. lpas tu calon boleh keluar & berbaris untuk masuk bertemu panel2 temuduga.. malang sekali. aku calon pertama sampai utk sesi petang ni, tapi jd pserta kedua last plak ditemuduga.. sedih2.. huk3.. bila masuk aku ditanya mngenai minat trhadap seni & bagaimana skongan ibubapa aku trhadap bidang ni. aku cakap yg positif2 je.. hahaha. Panel tu tanya aku, "apa harapan & cita2 anda pada seni ini??".. aku pun jawab, "saya mahu buka sebuah galeri seni yg menjual hasil2 seni.".. dia tanya lagi," anda minat bisnes ke?".. "ye, saya ingin buat bisnes dgn seni ini"... jawab aku.. hihihi.. itulah antara perbualan kami.. dia suruh aku tggu keputusan Mei nanti.

1 Mei 2010.. keluar result UPU.. agak tenang je.. bila masukkan ni ic aku, 'TAHNIAH!' keluar.. hahaha.. aku dapat. tapi yg terkejutnye, aku pergi interview seni lukis & seni reka, tp dapat Diploma Pengurusan Perniagaan (Business Management).. wahhh!!! tp kat ne erk UiTM yg aku dapat??? aku akan tahu 2 Mei...

2 Mei 2010.. aku nak check ni.. dalam hati, "mitok2 la dpt jauh2.. nak cri pengalaman duk tmpat org.. huhuhu"... tp punyerla trkejut, aku dapat kat UiTM Cendering. yg aku pi interview hari tu.. hahahahaha.. xpelah, janji dpt. so, UiTM Cendering, tggu aku.. Here i come!!! hahaha

Ni gambar sebelum aku pergi interview tu.. hehehe

3 ulasan:

dikas_92 berkata...

nak tnya bleh x,hasil2 kerja seni dulu nak kene bawak ke???sbab saya dpat interview la.......

Amir Sauti berkata...

Saya dlu bawak. Apa2 yg mampu meyakinkan panel, bawa je. Tahniah la.. dapat interview kat mana?

Tanpa Nama berkata...

Sy baru je dapat intiview tu sabtu ni. Agak nervous lah. I got uitm lendu, melaka. Banyak tak soalan y ditny oleh panel? Contoh2 . Share please :)

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Rela Dipimpin Untuk Memimpin

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq

Pemain Perkusi Kongga Soutul Ittifaq
form 1 & form 2 bekap vokal... form 3 - form 5 baru main perkusi (percussion).. Ni gambar di Nasyid PPDa Kebangsaan 2008. Lokasi: SMK Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

Pemain Sulung Rebana Ibu Pasukan Dikir SMKA NURUL ITTIFAQ 09

My Family...

My Family...

Pengakap SMKANI 2005..

Pengakap SMKANI 2005..
Aku kat barisan belakang sebelah kiri.. Pandai2 la cari.. hehehe

Menggamit Memori

Menggamit Memori
Syukur apabila mendapat Johan Nasyid Karnival PPDa Negeri Terengganu 2008. Sekaligus melayakkan kami ke peringkat kebangsaan buat pertama kalinya setelah penat bertarung dipentas peringkat negeri beberapa tahun sebelumnya... Alhamdulillah..